tiistai 15. syyskuuta 2009

Salamoita ja sumua

Viime päivinä vähän viileämmät säät ovat vallanneet Granadan, koska Sierra Nevada -vuorella satoi lunta viikonloppuna. Hullua, lähteä nyt Espanjaan ja joutua melkein heti lumisateeseen.

Eilisiltana lähdimme porukalla seikkailemaan kaupungin ulkopuolelle. Tarkoituksena oli ajaa autolla kahvilaan, joka sijaitsee Sierra Nevadan juurella. Matkaan tuli kuitenkin mutkia - kirjaimellisesti. Tie kiemurteli ja oli pilkkopimeää lukuun ottamatta koko taivaan repäiseviä salamoita. Näkyvyyttä heikensi entisestään öinen sumu.

Kun puolen tunnin ajomatkan ja "mihin pitää kääntyä" -mesoamisen jälkeen pääsimme kahvilaan, se olikin suljettu. Ja ei kun takaisin. Auto vain ei meinannut kÿnnistyä enää millään.

Takaisintulomatkalla tajusi, ettei Granada todellakaan ole mikään pieni kaupunki. Sen tuhannet valot ja tien vierellä kulkevan vuoren silhuetti olivat yhdessä upea näky.

Ilta päättyi La Marismaan ja Odeoniin, joissa joimme parit oluet ja vino tintot (punaviinin ja fantan sekoitus). Juuri tällaisia seikkailuja janoan lisää: Sopivasti jännitystä ja hulluutta, mutta luopulta kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti