perjantai 25. syyskuuta 2009

Järjestelemistä ja juhlintaa

Maanantaina alkoi yliopiston tutustumisviikko. Meillä oli infotilaisuus, jonka jälkeen asiat olivat ehkä enemmän sekaisin päässä kuin ennen sitä. Lisäksi meille vaihto-oppilaille on järjestetty aktiviteetteja kuten pientä urheilua ja tutustumista yliopiston rakennuksiin ja kaupunkiin. Samanlaista tutor-toimintaa täällä ei kuitenkaan ole kuin Suomessa.

Viikko on ollut touhua täynnä. Päivisin olen järjestellyt asioita ja stressannut omaa lukujärjestystäni. Suomessa laatimani learning agreement on mennyt jokseenkin uusiksi. Kirjallisuuden opiskelijalle Granada ei ehkä ole helpoin vaihtopaikka, koska Taikun koko laitoksen vaihtopaikat johtavat täällä tiedekuntaan Bellas Artes. Kirjallisuutta taas opetetaan laitoksella Filosofia y Letras, joka sijaitsee tyystin toisella puolella kaupunkia. Yliopistolla on onneksi kaikille vapaita oppiaineita, joten enköhän pääse kaikille haluamilleni kursseille. Tänään kävin molempien tiedekuntien kansainvälisissä palveluissa, mistä olikin apua.

Iltaisin olen käynyt ulkona toisten vaihto-oppilaiden kanssa. Tutustuminen on helppoa, sillä kaikki ovat liikenteessä avoimin mielin ja halukkaita oppimaan vieraita kulttuureja. Elämä täällä on yhtä juhlaa, tapaksia ja yökerhoja, joissa saa juoda shamppanjaa ilmaiseksi. Kaiken kulttuurivaihdon ja juhlimisen jälkeen asunnolla yksinäisyys on päässyt yllättämään ja koti käynyt mielessä useammin. Olen ollut matkalla vajaat kolme viikkoa, enemmän kuin koko tähän astisessa elämässäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti