tiistai 1. syyskuuta 2009

Lähtölaskentaa

10...9...8...7...6...5! Enää viisi yötä siihen, kun lähden Granadaan. Pian karisevat jaloista suomalaisen pikku kaupungin pölyt ja pääsen sovittamaan askeleeni Lorcan jalanjälkiin. Siesta, sangria, flamencon kuumat rytmit, espanjalainen temperamentti, tapakset - odotan jo kuumeisesti, mitä kaikkea uutta tuleva puolen vuoden vaihtoaika Garanadan yliopistossa tuo tullessaan.


Ulkomailla opiskelu on aina ollut unelmani. Tuntuukin uskomattomalta, että nyt tuo unelma on viimein käymässä toteen. On ollut niin paljon kaikkia käytännön järjestelyjä tehtävänä ja papereita täytettävänä, etten ole ehtinyt juuri jännittämään tai ajattelemaan mitä asuminen ja opiskelu Espanjassa todella tulevat olemaan. Ainoa huolenaiheeni on, miten mahdan pärjätä kielikeskuksen viidellä espanjan kurssilla. Viime viikkoina olenkin lueskellut netissä El Mundoa ja katsellut Almódovarin elokuvia terästääkseni hieman kielitaitoani.


Vaihdon aikana tahdon kielen lisäksi päästä sisään espanjalaiseen kulttuuriin, tutustua uusiin ihmisiin ja saada elämänkokemusta. Haluan matkustella mahdollisimman paljon Espanjassa ja sen naapurimaissa: nähdä Barcelonan gaudeineen, hukkua Madridin vilinään ja kuunnella fadoa Portugalissa. On otettava kaikki irti nyt, kun ovet vihdoinkin aukeavat maailmalle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti