maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannus

Täällä juhannusta, san juania, vietettiin jo viime keskiviikko-torstaiyönä. Me noustiin linja-autoon ja pyyhkäistiin Malagaan. Taivaalla ilotulitukset räiskyivät ja rannalla ihmisillä oli pieniä nuotioita. Tapana on kirjoittaa harminsa paperille ja polttaa ne sitten tuhkaksi tulessa.

Osa kavereista lähti aamun ekalla linja-autolla jo kotiin, mutta me karaistuneimmat jäimme nukkumaan rannalle tähtien alle. Aika vähäiseksi se nukkuminen tosin jäi; maa oli kova ja palelulta oli vaikea saada unta. Aamulla heräsin upeaan auringonnousuun ja meren kohinaan. Ja siihen, että nenän alle tyrkytettiin mikrofonia telkkarihaastattelua varten kaupungin siivoojien hääriessä ympärillä.

Me nautittiina kesäpäivästä rannalle loikoillen ja vedessä polskutellen. Oli ihanan raukeaa. Illalla sitten oli taas yhdet jäähyväisjuhlat Granadassa ja vähän haikea mieli. On niin vaikea sanoa viimeiset heiheit. Sitä jo melkein lähtee, mutta ennen oven sulkeutumista on vielä hypättävä toisen kaulaan. Kotiin kävelee hämillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti