torstai 29. huhtikuuta 2010

Pitkä kuuma kesä!

...ei tänä vuonna jää haaveeksi vaan. Tällä viikolla aurinko on hellinyt Granadaa. Parhaimmillaan lämpömittarit ovat näyttäneet 36 astetta. Nyt tarkenee! Ja omalla kohdalla tätä on luvassa vielä ainakin kaksi kuukautta. 

Viime viikkoina olen todella nauttinut olostani. Kadulla kävellessä välillä jo iskee ajatus: ensi syksynä en näillä kaduilla talsi. Se tuntuu aika hurjalta. Sillä Granadasta kujineen on muodostunut koti. Nenäliinoja kauppaava pikku mummo Puerta Realilla, katusoittajat plazoilla ja saippuakuplan tekijät jatkavat täällä, vaikka minä lähden Jyväskylään.

Toisaalta paluu ei tunnu pahalta. Olen ollut niin pitkään pois, että ajatus omasta kodista ja kaikista kavereista saa aikaan ilon kipinöitä ja ihan malttamattomuuttakin. Ja kaikista näistä yökerhoista ja fiestoista huolimatta odotan, että pääsen Freetimeen. Mutta sitä ennen elän täysillä tämän vaihdon loppuun, ei täältä mikään kiire ole kotia.

Moni on kysynyt täkäläisestä vapun vietosta. Myös Espanjassa toukokuun eka on työläisten pyhä, mutta käsittääkseni sitä ei suuremmin juhlita. Hipercornin parkkipaikalla saa kaljoitella niin kuin aina. Maanantaina 3.5. on Granadan oma juhla, Fiesta de la cruz. Kaupat ovat auki silloin vain puoleen päivään, eikä kaikilla ole välttämättä koulua tai töitä. Aukioille viritellään ristejä ja aiemmin, kun juominen yleisillä paikoilla ei ollut vielä kiellettyä, kaikki humaltuivat kaduilla ja puistoissa. Fiesta de la cruz on sittemmin kai kuivunut vähän kasaan.

Itse ajattelin kuitenkin vapun kunniaksi korkata shamppanjapullon. Ehkäpä kaverit lähtisivät piknikille puistoon. Sunnuntaina viimeistään on päästävä rannalle merta katsomaan. Saa nähdä, lähteekö vielä talviturkki kuitenkaan.

Meille on muodostunut traditio mennä torstaisin ranskalaisten kavereiden kanssa Edith Piaf -kahvilaan, jossa järjestetään kerran viikossa tietokilpailu. Paikka on oikein viihtyisä, sangria hyvää ja tapakset elegantteja (kuten camembert-juustoa vadelmamarmeladilla). Viime viikolla meidän pöytä tuli toiseksi, minkä johdosta baarimikko tarjosi meille ilmaiset hunajarommit. Jospa tänä iltana viimein voitettaisiin se viinipullo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti