keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Just a perfect day

Kymmenen tunnin yöunien jälkeen tuntui kuin olisi liidellyt kevyesti läpi koko päivän. Facultad de filosofia y letrasissa on tällä viikolla meneillään konferenssi latinalaisesta kirjallisuudesta. Niinpä mäkin olin tänään tilaisuudessa, jossa puhui Ricardo Piglia, yksi tunnetuimmista maagisen realismin edustajista. Oli jännää kuunnella kirjailijaa, josta kahdella aiemmalla luennolla oltiin puhuttu niin paljon.

Kotimatkalla viima puri mukavasti luita ja ytimiä ja aurinko säteili. Suomen pimeyttä ei täällä kyllä ole ikävä. Granadan kadut on niin nättejä varsinkin nyt, kun joulu lähestyy ja kaikkialle on ripustettu koristeita.

Kotona kirjoitin työtä Lorca-kurssille. Tehtävänanto on aika erikoinen (toisin sanoen älytön) : Noin 10 sivun lyhennelmä jostakin Lorcan teoksen osasta. 10 sivuahan on kaikkea muuta kuin lyhennelmä! Tuntuu hullulta kirjoittaa lyhennelmä kaunokirjallisesta teoksen osasta, kun on tottunut kirjoittamaan analyysejä ja esseitä niistä. Olen valinnut yhden Lorcan runon ja kirjoittanut siitä nyt seitsemän sivua espanjaksi. Tehtävä tuntui ihan mahdottomalta aluksi, enhän aiemmin ole kirjoittanut juuri mitään espanjaksi. Eikä teksti lopulta mikään lyhennelmä ole vaan pikemminkin analyysi, johon on ollut pakko heittää joukkoon vähän omia runoiluja. Vielä pitäisi puristaa vähän tekstiä paperille ja korjata kieltä. En kuitenkaan ihan kauheasti jaksa stressata työstä, koska se ei edes ole pakollinen kurssin suorittamiseksi vaan sillä voi mahdollisesti petrata omaa koenumeroaan.

Illemmalla kävin kahvilla kahden espanjalaistytön kanssa, jotka myös opiskelevat Bellas Artesissa. Me mentiin Bohemiaan, joka on tunnelmallinen kahvila tässä ihan mun asunnon lähellä. Sen seinät on täynnä vanhoja elokuvajulisteita ja mustavalkokuvia entisaikojen filmitähdistä. Bohemian hämyssä, höyryävän teekupin ääressä hurahti muutama tunti kuin huomaamatta.

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen itse tulossa vaihtoon Granadaan kevätlukukaudeksi ja olen mielenkiinnolla lukenut blogiasi. Opiskelen Suomen kirjallisuutta, mutta Espanjassa tulen opiskelemaan informaatiotutkimusta ja myös kirjallisuustiedettä. Oletko opiskellut kauan espanjaa, koska ainakin päivityksistäsi päätellen olet pysynyt kärryillä opetuksessa ja pystyt jopa kirjoittamaan lyhennelmän espanjaksi :) Minua vähän arveluttaa se, miten itse tulen pärjäämään luennoilla, koska kielitaitoni ei ole sillä tasolla kuin haluaisin. Mutta odotan innolla aikaani ja elämääni Granadassa :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Granada kaupunkina on ainakin huippupaikka vaihtoajaksi. Ennen tänne tuloa olin käynyt yliopiston kielikeskuksessa 4 peruskurssia ja yhden Latinalaisen-Amerikan kulttuuri-kurssin. Tänne tullessa sain kyllä huomata, että on ihan eri asia puhua ja ymmärtää espanjaa oikeassa elämässä kuin luentosalissa Suomessa. Puhetta oppii kuitenkin ymmärtämään aika nopeasti. Älä ole huolissasi, kyllä täällä kaikki vaihto-oppilaat selviää. Aluksi kieli kyllä vie aika paljon energiaa luennoilla.

    Tuut varmasti nauttimaan elämästä ja ajasta täällä!

    VastaaPoista